Vše o těstě (Skvělá pizza začíná těstem)

Mouka

Mouka

Obsahuje veškeré informace o mouce (ohledně pizza těsta). Zde mimo jiné zjistíte, jaké látky mouka obsahuje, proč je důležité používat kvalitní mouku a jaký je rozdíl mezi kynutím a zráním těsta.

... více informací
Cukr

Cukr

Mouka sama osobě obsahuje dostatek cukru (glukózy) pro výživu kvásku. Je tedy nezbytně nutné přidávat do těsta nějaký další cukr? Na tuhle a další otázky odpovídá tato sekce.

... více informací
Sůl

Sůl

Pro picaře velmi hodnotná kapitola o tom, jaké funkce sůl (kromě chuti) zastává a proč se nikdy nedává do přímého kontaktu s droždím.

... více informací
Droždí

Droždí

Jaké jsou příznivé a nepříznivé podmínky pro činnost droždí.

... více informací
Tuk

Tuk

Jaké jsou výhody a nevýhody přidání oleje, nebo tuku a proč by se měl olej přidávat vždy až na konci hnětení.

... více informací
Těsto

Těsto

Jaké je správné vložení přísad do hnětacího stroje, co znamená „snap-back“ a jak se mu vyvarovat.

... více informací
Vejce

Vejce

Náleží do pizza těsta nějaká vejce?

... více informací
Fyzikálně chemické změny při pečení pizzy

Fyzikálně chemické změny při pečení pizzy

Kapitola přináší vhled do chemického procesu probíhajícího uvnitř těsta.

... více informací